GARANTIE INCALTAMINTE, GENTI, CURELE SI PORTOFELE

Garanţia reprezintă certitudinea calităţii oferite de S.C. FASHION LEGENDS SRL şi se aplică oricărui produs achiziţionat din magazinul FASHION LEGENDS sau de pe www.fashionlegends.ro 

Certificat de garanţie a produselor

Garanţia reprezintă certitudinea calităţii oferite de S.C. FASHION LEGENDS SRL şi se aplică oricărui produs achiziţionat din magazinul FASHION LEGENDS sau de pe fashionlegends.ro 

Durata de garanţie 

Durata de garanţie este limita de timp care curge de la data cumpărării produsului, până la care producătorul îşi asumă responsabilitatea remedierii sau înlocuirii produsului achiziţionat, pe cheltuiala sa, dacă deficienţele nu sunt imputabile consumatorilor.

Pentru produsul achiziţionat din magazinele noastre, oferim o garanţie de 30 de zile de la data cumpărării. Pentru orice defecte pe care le-aţi putea descoperi în această perioadă de timp vă invităm să aduceţi produsul cât mai repede la unul din magazinele noastre pentru a fi evaluat.

Condiţii de garanţie 

Garantăm că produsul achiziţionat de la S.C. FASHION LEGENDS SRL  este un produs sigur, nou (nefolosit), autentic (produsul prezintă elementele de identificare ale mărcii legal înregistrate) şi lipsit de orice defect.

În condiţiile respectării instrucţiunilor de întreţinere, produsul prezintă parametri de calitate şi performanţe normale (la care consumatorul se poate aştepta în mod rezonabil), date fiind natura şi scopul pentru care a fost realizat produsul, pe durata medie a utilizării. Durata medie a utilizării este de circa 6 luni calendaristice, cu respectarea alternării purtatului a minimum 3 perechi de încălţăminte. Trebuie să luaţi în considerare faptul că, odată cu timpul şi cu purtarea, toate produsele vor da semne de uzură, iar aceasta nu reprezintă un defect.

Important: Garanţia se aplică doar în cazul în care cumparatorul face dovada achiziţiei produsului - este obligatorie prezentarea bonului de casă sau a facturii fiscale.

Modalităţi de asigurare a garanţiei:

            Garanţia va fi asigurată în cel mult 15 zile calendaristice de la data sesizării.

 • Repararea produsului
 • Înlocuirea produsului - dacă acesta nu poate fi reparat
 • Returnarea contravalorii produsului, daca nici repararea, nici inlocuirea nu sunt posibile.

Condiţii în care garanţia devine inaplicabilă sau nulă

 • uzura morală şi uzura fizică normală a produsului
 • decolorarea produsului sau a unor părţi componente în urma expunerii prelungite la factori severi de mediu (soare sau la o altă sursă puternică de căldură, umiditate, ploaie, zăpadă, etc.)
 • deteriorări ale produsului în urma unor calamităţi (foc, cutremur, inundaţie, trăsnet, etc.), accidente, incendiere sau furt
 • defecte produse de transportul, manipularea şi depozitarea în condiţii improprii (temperatură şi umiditate excesive, şocuri termice - variaţii de tip cald / rece, imersare, etc.)
 • defecte cauzate de utilizarea neadecvată, în mod abuziv, incorectă, modificată a produsului şi/ sau în condiţii improprii, altele decât cele pentru care acesta a fost testat şi proiectat - umplerea excesivă a genţilor duce la deteriorarea acestora
 • intervenţia, repararea sau modificarea făcută de persoane neautorizate, inclusiv vopsirea produsului
 • deteriorări ale produsului cauzate, voluntar sau involuntar, de şocuri mecanice (rupere, agăţare, lovire, zgâriere, etc.), animale de companie, rozătoare şi alţi dăunători
 • întreţinere defectuoasă (curăţarea folosind metode sau produse neadecvate)

Nu se consideră defecte de fabricaţie, ca urmare nu fac obiectul acordării garanţiei:

 • particularităţi ale pieilor naturale: nervuri, mici diferenţe de culoare, semne caracteristice şi neregularităţi.
 • pieile sunt tratate cu tanin vegetal, iar acesta poate migra şi poate colora uşor haina cu care vine în contact. Acest lucru se întâmplă la primele purtări, până produsul dobândeşte o patina unică, şi nu este considerat defect; petele de pe haine ies la o simpla spălare, însă vă recomandăm să citiţi instrucţiunile din “Ghidul materialelor”.
 • micile neregularităţi şi imperfecţiuni ale produselor sau ale părţilor din produse confecţionate manual.
 • pieile care au  fost ceruite şi lustruite manual: în acest caz pielea continuă să se “uzeze” în mod natural - escoriaţiile de culoare de la suprafaţa pieilor reprezintă un efect intenţionat care are loc doar după purtare şi tocmai acest lucru aduce individualitate produselor.                                                                                       

Recomandări generale privind îngrijirea încălţămintei:

-          Se interzice cu desăvârşire spălarea pantofilor în maşina de spălat!

-          FASHION LEGENDS nu răspunde pentru defectele apărute ca urmare a utilizării sau întreţinerii incorecte a produsului respectiv, precum şi pentru disconfortul provenit din purtarea încălţămintei de mărime nepotrivită.

-          După fiecare purtare, încălţămintea se curăţă şi se pune pe sanuri potrivite ca mărime şi format. Pentru a crea condiţii igienice de purtare şi a mări durata de folosire, se recomandă purtarea alternativă a 2-3 perechi de încălţăminte într-o perioadă de timp. Este interzisă spălarea cu apă a încălţămintei. Nu se folosesc înălbitori, detergenţi şi nici produse pe bază de solvenţi, substanţe de lărgire, curăţare, impermeabilitate, altele decât cele special pentru incaltaminte.

-          Încălţămintea umeda se usucă lent, la temperatura camerei, ferită de contactul direct cu sursele de căldură. Nu folosiţi uscarea la ventilator, calorifer, foc, uscător de păr sau alte surse de căldură. Utilizarea in conditii de umezeala excesiva va face ca pielea sau materialul din care este produsa incaltamintea sa sufere deformari iremediabile.

-          Feţele încălţămintei se vor feri de lovituri directe.

-          Evitaţi căldura excesivă care poate duce la reactivarea adezivilor şi dezlipirea tălpilor.

-         Feţele si talpa pantofilor trebuie protejate de contactul cu solvenţi, smoală, bitum moale sau alte materiale corozive, antiderapante sau substanţe de dezgheţare. De asemenea, evitaţi agăţarea sau călcarea în obiecte metalice ascuţite, resturi de sticlă, substanţe insecticide, uleiuri şi benzine, diluanţi, etc, aceste ducand la distrugerea talpii din piele naturala.

-          În cazul pantofilor cu talpă din piele şi cusături aplicate pe talpă, FASHION LEGENDS nu poate fi făcută responsabilă pentru defectele apărute ca urmare a imperfecţiunilor drumurilor, trotuarelor sau terenurilor unde s-au folosit pantofii.

-          Tălpile din piele nu au calităţi antiderapante, existând pericolul alunecării mai ales în sezonul umed.

-          Vă rugăm folosiţi un încălţător pentru a evita avarierea pantofilor în zona călcâiului.

-          Deoarece pielea cu care este căptuşită încălţămintea nu a fost tratată chimic în mod excesiv pentru fixarea pigmentului (cu scopul protejării pielii dumneavoastră), există riscul migrării culorii. Recomandăm purtarea ciorapilor asortaţi sau de culoare închisă.

-          Pentru întreţinerea interiorului, curăţaţi cu o carpă moale umedă şi evitaţi produsele care conţin acetonă, acizi, alcool...

-          Tocurile îmbrăcate în piele sunt mai sensibile la purtat şi se pot degrada în urma conducerii autovehiculelor, a călcării în gratarele de scurgere, în cioburi de sticlă sau în bitumul moale de pe trotuare, în anotimpul cald.

Recomandări generale privind îngrijirea genţilor, curelelor şi portofelelor

-          Evitaţi supraîncărcarea genţilor. Genţile şi poşetele  sunt concepute ca accesorii de modă şi, exceptând acele modele marcate corespunzător, nu pot fi folosite ca bagaje de voiaj. Greutatea maximă admisă este între maxim 1,5 Kg pentru o geantă mică şi 10 kg pentru o geantă de voiaj.

-          Feriţi produsul de obiecte care pot provoca zgârieturi, arsuri, perforări sau orice acţiune fizică de natură să-l deterioreze.

-          După fiecare utilizare, geanta/cureaua/portofelul se curăţă pe faţa exterioară cu o cârpă moale, uşor umezită, uscându-le la temperatura camerei, şi se depozitează într-un loc ferit de umezeală, bine aerisit. Depozitarea in saci individuali, in locuri ferite de lumina va limita oxidarea materialelor ( piele si accesorii metalice).

-          Evitaţi depozitarea lânga surse de căldură, presiune, sau expunerea la razele solare, ceea ce poate cauza decolorarea produsului.

-          Pentru suprafeţele metalice ale accesoriilor se recomandă curăţarea frecventă cu o cârpă uscată pentru a preveni oxidarea.

 • Dacă nu se folosesc o perioadă de timp, genţile se vor păstra în sacii originali, ferite de soare, praf sau surse de căldură. Nu depozitati genţile în spaţii înghesuite, cu alte obiecte deasupra lor; o greutate mare care va apăsa timp îndelungat pe suprafaţa de piele a unei poşete o va uza, chiar dacă stă depozitată şi nu este purtată.
 • Nu folosiţi pe produsele din piele sau în apropierea acestora spray, acetonă, acid, uleiuri, benzen, insecticid,etc.

FASHIONLEGENDS.ro va multumeste pentru comanda!

Produs adaugat la favorite

FashionLegends foloseste cookie-uri. Continuarea sesiunii pe acest site implica acordul tau. Detalii